Nagykanizsa

2015.10.13. 17:21

Szükség van a katonákra

Nagykanizsa – Noha ekkora menekültáradatra senki sem volt felkészülve, mégis dicséret illeti a rendőrök és katonák munkáját – jegyezte meg keddi sajtótájékoztatóján Teleki László, a szocialista párt parlamenti képviselője.

Pásztor András

Teleki László elmondta: többedmagával látogatást tett a letenyei határszakaszon, ahol saját szemével is meggyőződött arról, hogy a rendőrség és a honvédség felkészült a menekültek fogadására, illetve regisztrációjára.

– Az MSZP nem zárkózott el attól, hogy a menekülthelyzet kezelésébe bevonják a katonaságot, hiszen felismertük, hogy a rendőrség önmagában nem elegendő – fogalmazott Teleki László. Hozzátette: pártja ugyanakkor az alapvető emberi jogok tiszteletben tartását és az emberiességet is fontosnak tartja. – A rendőrök és a katonák mellett köszönet illeti a karitatív szervezeteket, melynek tagjai minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy a menekültek ruhát, élelmet kapjanak.

Dr. Fodor Csaba, az MSZP megyei elnöke hozzátette: a fentiek nem mentesítik a kormányt az alól, hogy az első intézkedéseket késve tette meg, a kormány ugyanis már több hónappal korábban tudhatta, mekkora tömeg érkezik a határhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!