Nagykanizsa

2016.11.02. 16:28

Táncosok hétvégéje

Nagykanizsa –Az Eraklin Táncklub Egyesület november 19-én és 20-án három táncversenyt szervez a Zsigmondy-tornacsarnokban.

Szabó Zsófia

A kétnapos versenysorozat részleteiről tegnap sajtótájékoztatón számoltak be. Lekszikov Csaba, az egyesület elnöke elmondta: a rendezvény két hét múlva szombaton az immár hatodik alkalommal megrendezendő Eraklin Kupával kezdődik. A pontszerző bajnokságon  magyarországi táncklubok párosai mérik össze tudásukat a parketten.

Másnap, november 20-án 9 órától a tragikus körülmények közt elhunyt táncosra, Cséplő Dánielre emlékeznek a róla elnevezett versenyen.– Idén is szép számmal érkeznek a Dunántúl több megyéjéből  kezdő táncosok a Cséplő Dániel Emlékkupára – összegezte Lekszikov Csaba. Este hat órától, a hetedik Kanizsa Kupa nemzetközi meghívásos tíztánc versenyen pedig a profik kapnak teret.

Magyar és külföldi „top-párosok”, köztük oroszországi és horvát táncművészek, bizonyítanak az öt latin, illetve az  öt standard műfajban. Az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke hangsúlyozta:  a Kanizsa Kupa  látványos társastánc-show-val szórakoztatja majd a közönséget.

Az élőzenével fűszerezett rangadón ismert televíziós személyeket is vendégül látnak. A versenyre idén is ellátogat Pálinkó Lujza táncművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!