Nagykanizsa

2014.08.27. 12:35

Táncsikerek Nagykanizsán

Nagykanizsa - Technikai és akrobatikus elemek. Jó szokásához hűen látványos koreográfiákat állított össze a következő versenyidőszakra a Honvéd Kaszinó SZKES Tánccsoportja a hagyományosan, a nyár utolsó hetében tartott táborában.

Benedek Bálint

Készülőben az új koreográfia. A csoportok több órát is edzenek. Fotó: Benedek Bálint

Szécsényiné Kápolnás Edina, a csoport vezetője és edzője munkáját a fővárosi, Kelemen Kata koreográfus, valamint Baranyai Dániel táncművész segítették. Ezúttal minitől egészen felnőtt korcsoportokig folyt a munka, közel negyvenen igyekeztek elsajátítani mozdulatonként az olykor bonyolult gyakorlatokat. A hosszas, több órás tréningek végén a fiatalok arcán látszott az elgyötörtség, a kimerültség, ám Szécsényiné Kápolnás Edina szerint ahhoz, hogy minden egyes koreográfia pontosan rögzüljön, az extra koncentráció mindenkitől elvárható.

– A Magyar Látványtánc Sportszövetség székelyudvarhelyi Európa bajnokságról a csapatunk hét arany-, és három ezüstéremmel tért haza – mondta a klub vezetője. – A kiváló színvonalat bizony csak verejtékes munkával lehet megőrizni, még a munka kezdeti fázisánál tartunk, hisz ilyenkor állítjuk össze a teljes repertoárt.

Az viszont már biztos, hogy a kanizsaiak minitől egészen a felnőtt korcsoportokig közel 40 versenyzővel képviseltetik magukat a szövetség viadalain. Szécsényiné Kápolnás Edinának ettől az évtől némileg könnyebb dolga lesz, hiszen ismét bekapcsolódott a készülődésbe, a szülés miatt néhány hónapot kihagyott, Szekeres Kinga. A „szkesesek" a tábort követően is heti rendszerességgel gyakorolnak, hiszen novemberben már országos viadalon vesznek részt. Ami még ennél is fontosabb, az a tavaszi országos bajnokság lesz, melyen kvalifikálhatják magukat a balatonfüredi Európa bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!