Nagykanizsa

2016.06.01. 07:18

Történelmi kincsek nyomában

Nagykanizsa – A Hevesi-iskola 41 hetedik osztályos diákja tanáraikkal a Határtalanul program keretében Szlovénia és Horvátország magyar vonatkozású értékeivel ismerkedhettek a Délvidéken

Benedek Bálint

Az utazást, előkészítő órák előzték meg, ahol tanulók megismerkedtek az itt élő magyarság kultúrájával, történelmével és jelenlegi szerepével. Ezeken az órákon tanáraik tudatosították bennük, hogy a vidék bizonyos részei 1920-ig a történelmi Magyarország részét képezték.

A gyerekek számos helyet meglátogattak, többek között Varasd, Csáktornya, Lendva, Hodos, Pártosfalva, Dobronak, Rijeka és Opátija útvonalon ismerkedtek meg a magyar történelmi és kulturális kincseikkel. Az izgalmas utazás keretében a kanizsai diákok a pártosfalvi két tannyelvű iskolában vendégeskedtek, ahol közös programokon vettek részt az ott élő magyarokkal.

A kiránduláson tapasztalt élményeket a fiatalok örökre a szívükbe zárták és a tanárok véleménye szerint a látottak segítséget nyújthatnak a későbbi tanulmányaikkor is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!