Nagykanizsa

2017.06.13. 14:35

Ugar lett a kanizsai sportpálya: a város több mint két éve semmit sem kezdett a területtel

Már több mint két éve annak, hogy az önkormányzat kereskedelmi-szolgáltató területté minősítette át a régi Thúry sportpályát és környezetét. A területen azóta sem történt semmilyen beruházás.

Pásztor András

A témát a legutóbbi közgyűlésen Balogh László, a környék önkormányzati képviselője feszegette, miután számos megkeresést, köztük kritikát is kapott a közelben lakóktól.

– A környéken élők alapvetően azt szeretnék, ha a közelben lenne egy olyan hely, amely alkalmas a sportolásra – vázolta a lakossági igényeket Balogh László, aki hozzátette: ha a sportpálya területét más célokra kívánja használni az önkormányzat, akkor cserébe egy játszóteret és egy kisebb focipályát kialakíthatnának a közelben, akár a Honvéd utcában, ahol korábban volt játszótér és focipálya is.

Balogh László (jobbról) szerint akár családi házas övezet is lehetne a volt sportpálya
Fotó: Gergely Szilárd

Az egykori Thúry sportpálya hasznosításáról egyébként semmit sem lehet tudni, holott két évvel ezelőtt azzal indokolták a terület átminősítését, mert a környezete egyre rendezetlenebb volt. Nos, tegnap a helyszínen járva azt tapasztaltuk, semmivel sem lett rendezettebb a terület, jóllehet a füvet kaszálják.

– Szerintem ez egy értékes területe az önkormányzatnak, ám ha nem érkezik befektetői ajánlat akkor érdemes lenne elgondolkodni, hogy családi házas övezetté alakítsák a területet – vetette fel a képviselő, aki szerint a terület hasznosítása jelentős bevételt hozhatna az önkormányzatnak.

Balogh László egy másik témát is felvetett. Mint mondta: szomorú, hogy a város nem használja ki a víztorony adta reklámfelületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!