Nagykanizsa

2016.12.30. 13:26

Új autó segíti a gyepmester munkáját

Nagykanizsa – Az elkóborolt jószágok, valamint az állattetemek összegyűjtésére is alkalmas autót vásárolt a közelmúltban az állatmenhelyt működtető egyesület.

Szabó Zsófia

A gépjármű a gyepmesternek nyújt segítséget a mindennapi teendőkben.

A „puttonyos", a korábbinál jóval megbízhatóbb kisteherautóra már jó ideje nagy szükség volt a kanizsai menhelyen – mivel több, mint fél esztendeje az Élettér Állat-és Természetvédő Egyesület látja el a várossal kötött megállapodás szerint a gyepmesteri feladatokat is.

A gépjármű az ebek „utaztatására” is alkalmas. Skanecz Tamás, az állatotthon munkatársa a menhely legújabb lakóját, a fiatal staffordshire terriert szállítja az „új” autóval
Fotó: Szakony Attila

– Szinte mindennap előfordul, hogy a menhelytől távol eső helyszínre kell mennie kollégánknak vándorló négylábú, vagy kisállattetem begyűjtése miatt – jelezte Maros Sándorné, az egyesület titkára, aki hozzátette: sokáig olyan gépjárművel végezte ezt a munkát a gyepmester, amelynek műszaki állapotával gyakran volt probléma. – Ezért Dénes Sándor polgármesterhez fordultunk segítségért. Közbenjárásának köszönhetően, a közgyűlés támogatásával kétmillió forintot kaptunk a gépjármű beszerzéséhez az ebrendészeti hozzájárulásból – összegezte Maros Sándorné. Hozzátette: használt, ugyanakkor a régihez képest „fiatal", megbízható autót vásároltak a támogatásból, amely nem szorul folyamatos javításra, mint a korábbi.

A gépjármű belső terét pedig olyan berendezésekkel, köztük hordozóketrecekkel látták el, melyek elengedhetetlenek a négylábúak szállításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!