Nagykanizsa

2016.10.27. 14:08

Új lakók a Csótóban - Három mázsa ponty került a kanizsai tóba

Nagykanizsa – A pecások nagy örömére harminc mázsa háromnyaras ponttyal gazdagodott csütörtökön a Csónakázó-tó. Az idei évben immár második alkalommal telepítettek uszonyosokat a dél-zalai város közkedvelt horgásztavába: ezúttal közel hárommillió forint értékben.

Szabó Zsófia

Németh László, a tógazdálkodási joggal megbízott Nagykanizsai Vasutas Horgászegyesület elnöke elmondta: nem véletlenül gyarapították ismét ponttyal a tavat. Ugyanis még mindig ez számít a „slágerhalnak" a helyi pecások körében.

– A ponty telepítés költségét most is a területi jegyek eladásából fedeztük – összegezte a vasutas horgászok vezetője, aki elárulta azt is: a méretes, 2-4 kilogramm átlagsúlyú nemeshalak a Kanizsához közeli Mórichelyi-halastavakból érkeztek, év végi ajándékként a horgászok, akik már fenik rájuk a botokat.

 

A horgászoknak egyelőre azonban még várniuk kell arra, hogy horogra akasszák a tó legújabb lakóit. Ugyanis november 5-ig általános horgászati tilalom van a Csónakázó tónál.

– A pontyoknak meg kell szoknia az új környezetet – magyarázta Németh László, a Vasutas Horgászegyesület első embere, tucatnyi horgásztársával egyetértésben, akik szintén nyomon követték a haltelepítést. A népes csapatból Miholics István nem leplezte örömét.

– Pontycentrikus vagyok – nevetett a rutinos pecás. – Addig lógatom a csalit, amíg a ponty rá nem „harap"– summázta.

– Szerencsére, a telepített példányok közt nincsenek retúrhalak – fűzte hozzá egy másik pecás, Cseke Zoltán. – Azaz, ha kifogok egyet, nem kell visszadobnom a kis mérete miatt a vízbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!