Nagykanizsa

2016.06.24. 18:30

Vasutas találkozó - Számos régi történet került elő

Nagykanizsa - Kulturális és baráti találkozót tartottak pénteken a dunántúli vasutas nyugdíjasklubok a dél-zalai városban.

Pásztor András

Vasutasokkal volt tele pénteken a Kodály Zoltán Művelődési Ház, az idei rendezvényre ugyanis a szélrózsa minden irányából, így Székesfehérvárról, Szombathelyről, Pécsről, Sopronból, Tapolcáról és Csongrádról is érkeztek csoportok.

- A Dunántúlon is számos vasutas nyugdíjas klub működik, melyek minden évben összegyűlnek, s egy adott tematika mentén szervezik programjaikat - mondta Horváth László, a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének elnöke, aki hozzátette: a dél-zalai városban minden évben a kultúráé és a baráti beszélgetéseké a főszerep.

A kulturális műsort ezúttal Merics Nikolett sanzonénekes prezentálta, majd az ebédet követően volt alkalom egy kis beszélgetésre is. A jelenlévők közül sokan a vasút hőskorát is felelevenítették, régi történetek, városi legendák kerültek elő a semmiből. Szinte valamennyi résztvevőnek volt személyes élménye Nagykanizsáról, ami nem véletlen, hiszen a város komoly vasúti csomópont volt korábban.

A programon Dénes Sándor polgármester is részt vett, aki a vasutas hagyományok ápolására, a hivatás szeretetére, valamint a klubok összefogására hívta fel a nyugdíjasok figyelmét.

Címkék#vasutasok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!