Végvári vasemberek: Thury mítosza ihlette az egész napos viadal feladatait

2017. május 19., 15:07 szerző: Pásztor András fotós: Szakony Attila
komment
Egész napos viadalt szervezett a nagykanizsai önkormányzat az általános és középiskolás fiataloknak. A megújított vasember kupa próbatételeihez Thury György mítoszából merítettek ihletet.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A végvári vasember viadal már reggel megkezdődött az Erzsébet téren, ahol elsőként esküt tettek a csapatok, hogy megszerzik a fődíjat, a kanizsai vár egykori kapitányának pajzsát.

A Rozgonyi-iskola diákjai azt is bizonyították, hogy összhang van a csapat között. A feladat szerint kenyeret, bort és fegyvert kellett vinni a végvári vitézeknek
Fotó: Szakony Attila

A diákok persze ekkor még nem is sejtették, hogy milyen próbák elé állítják őket a szervezők.

– Az általános iskolásoknak 12 feladatot, a középiskolásoknak pedig 22 próbát kell teljesíteni – árulta el Bagarus Ágnes, a hivatal humán és hatósági osztályának vezetője.

 

Nos, a fiatalok kipróbálhatták a modern kori lovagi tornát, melynek keretében egy kerékpárt hajtva kellett ügyességi feladatokat végrehajtani, elsajátíthatták az ostorcsattogtatást, kuglizhattak ágyúgolyókkal, de sárkányhajózás és szekérhúzás is szerepelt a feladatok között.

A rendezvényre, ahogy tavaly is, meghívást kaptak a magyarkanizsai középiskolások is, akik részvételét a kanizsai önkormányzat anyagilag is támogatta.

Pásztor András

2017. május 19., 15:07 szerző: Pásztor András fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...