Nagykapornak

2016.08.13. 17:57

Egészség- és falunap: Nagykapornak apraja nagyja talált programot magának

A nagykapornaki önkormányzat évek óta összeköti az augusztus közepén rendezett falunapi szórakoztató programokat az egyre hasznosabbnak bizonyuló, az orvosi rendelőben bonyolított egészségnappal.

Arany Horváth Zsuzsa

A község lakói így többek között lehetőséget kapnak  vércukor- és vérnyomásmérésre, látásvizsgálatra, dr. Kemény Teréz bőrgyógyász pedig az anyajegyszűrést is elvégezte szombat délután. Mint Rácz Zsuzsanna védőnőtől megtudtuk, a 900 fős községből, sőt, a környékből is évről évre többen élnek a lehetőséggel, hiszen így várakozási időt takaríthatnak meg, ha egészségügyi szűrővizsgálatot  kell igénybe venniük.

Fotó: Pezzetta Umberto

A kapornaki falunap mindemellett bővelkedett szórakoztató és sportprogramokban, valamint kulináris élvezetekben. Ottjártunkkor például már készültek a palacsinták, méghozzá mások  mellett a zalaegerszegi Kölcsey-gimnázium volt diákjai jóvoltából. A ma már a budapesti egyetemek padjait koptató Major Márk, Budai Rebeka és Tóth Klaudia gondoskodott a desszertről, míg a falu Konyha és Horgász csapata a jóféle halászlét és a babgulyást kínálta. A szervezők részéről Sipőcz Sarolta és csapata pedig a gyerekek szórakozását tartotta szem előtt: a faluházban zenés színházi előadás, kézműves foglalkozás várta őket. A rendezvénysátorban szólt az élőzene, s felléptek a környékbeli tánccsoportok.

Vasárnap a kapornaki focisták Rezivel mérkőznek, majd délután folytatódik a gyerekműsorok sora, lesz operettest Csalló Gergely és Farkas Alexandra jóvoltából. Vasárnap este a tüzijáték teszi fel a koronát a kétnapos vigalomra.

Címkék#Nagykapor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!