Nagylengyel

2015.12.15. 09:37

Jubileumot ünnepelt a szociális központ

Nagylengyel – Immár öt éve, hogy megváltozott munkaképességű embereknek ad napi négyórás elfoglaltságot a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nagylengyeli Szent Család Szociális Központja. Hétfőn ünnepelték az évfordulójukat.

Arany Gábor

Akadtak kétkedők, akik nem bíztak a sikerben, amikor először megfogalmazódott a terv, hogy a nagylengyeli plébánia épületében nappali szociális foglalkoztatót alakítson ki az 1990 -ben létrejött Karitász, idézte fel érdeklődésünkre a jubileum kapcsán, Tuczainé Régvári Marietta, a szervezet igazgatója.



A foglalkozásokon készült tárgyakat kiállították.  Egy szép táskát mutat Horváth Marica (balra) és Tuczainé Régvári Marietta
Fotó: Katona Tibor

Az egyházmegye intézményei főleg a vasi székhelyen és közelében voltak találhatóak, ezért jött az ötlet, hogy máshol is megjelenjünk. Az első nappali foglalkoztatót Vásárosmiskén nyitottuk meg, ezt követte Nagylengyel. Itt a község és a környékbeliek támogatásának, összefogásának köszönhetően 2010. december 14-én nyílt meg az intézmény, akkor a környék nyolc községéből érkező 35 megváltozott munkaképességű dolgozónak adva napi négy órában elfoglaltságot, ellátást. Az évek során végrehajtott modernizációnak, bővítésnek köszönhetően a létszám gyarapodásnak indult, jelenleg 40 ember kap ellátást, de akár a hatvanöt főt is tudnak fogadni. Az évfordulót a mise után mellett műsorral, illetve a foglalkozásokon készült tárgyak kiállításával ünnepelték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!