Napkorona fesztivál nyaranta

2017. április 26., 17:10 szerző: Zalai Hírlap
komment
Nagypáli - A minden évben megrendezésre kerülő Napkorona Fesztiválon került sor az első térszínházi előadásra. A történet a múlt századi aratási munkákat elevenítette fel korhű formában.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az előadást a Nagypáli Nyugdíjas Klub és a környéki csoportok tagjai adták elő. A történet szerint a régi aratás kézi kaszával történt, a férfiak a gabonát rendre vágták, az asszonyok kévékbe kötötték és keresztekbe rakták össze, miközben vidám aratónótákat énekeltek. A nehéz fizikai munkát a tarlón elfogyasztott tartalmas ebéd követte. Miközben a gazda és az intézője az aratóknak az áldomást kínálgatta, a vidámsághoz a muzsikus cigány is csatlakozott. A mit sem sejtő fiatal menyecskéket hirtelen felbukkanó alföldi betyárok ragadták el.

Az első térszínházi előadás az aratások utáni vigalmat idézte fel

A szegény gyerekek igyekeztek elcsenni a finom étkekből, amit ezért őrizni kellett. Az arató emberek csak egymásra dobálták a szalmát, rendes kazlat csak a gazdától kapott finom nedűért cserébe raktak. A jól végzett nehéz munka után az aratók borozgattak, vidáman táncoltak, mulattak.

Zalai Hírlap

2017. április 26., 17:10 szerző: Zalai Hírlap

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...