Nagyrada

2015.09.30. 10:57

Őszköszöntő víg szüret Bánokszentgyörgyön és Nagyradán

Bánokszentgyörgy, Nagyrada - Szüreti rendezvényre került sor a hét végén mindkét településen. Bánokszentgyörgyön több évnyi kihagyást követően élesztették újjá a hagyományőrző programot.

Horváth-Balogh Attila

Bánokszentgyörgyön közösségi munkások és a falubeli önkéntesek közreműködésével, Baumgartner László polgármester vezényletével elevenítették fel ismét ezt a kedves szüreti néphagyományt. A program a szüreti felvonulással kezdődött, a menetben felvonultak népviseletbe és ünneplőbe öltözött felnőttek és gyerekek, akik pogácsával kínálták az érdeklődőket, Fehérné Rákos Tímea pedig roma asszonynak öltözve kormozta a falubeli kíváncsiskodókat. A felvonulás végeztével kulturális programok szórakoztatták a megjelent vendégeket. Egész délután pogácsával, kaláccsal, valamint frissen préselt musttal kínálták a népet.

Bánokszentgyörgyi képünkön Szekeres Péter kisbíró, Törgyekes Jánosné, a bíróné és Törgyekes János, a bíró látható

Nagyradán Zsiga Zsolt polgármester volt a ceremóniamester . Itt délelőtt ulti- és sakkbajnokságra került sor, délután pedig szüreti felvonulással, légpuskás és íjász céllövészettel, gyermek kézműves foglalkozásokkal folytatódott a program. Este a vacsorát követően a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei, Debrei Zsuzsanna, Bot Gábor és Hertelendy Attila előadását tekinthette meg a közönség, majd a Tüskevár Táncegyüttes, a Nagykanizsai Fúvószenekar produkciója, illetve tűzijáték következett.

Nagyradán helyi néptáncosok is csalogatták a közönséget Fotó: A szerző

Az íjászat első helyezettje, Kiss Attila és Molnár Sára, a légpuskaversenyé Horváth Gyula és Hermann Dániel lett, a sakkversenyt Máté Zoltán, az ultiversenyt pedig Babati József nyerte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!