Nagyrada

2016.02.21. 13:46

Több önkormányzati épület felújítását tervezik idén Nagyradán

Nagyrada – Pályázati támogatásból több önkormányzati épület felújítását tervezik idén a községben. A radai malomárok rendbetételét szintén célul tűzte ki a falu vezetése, így régóta húzódó probléma oldódna meg.

Rajki Zsófia

A malomárok az esős időszakban rendszeresen megtelik a közeli szántóföldekről lecsorgó iszappal. A felgyülemlett sár eltávolítására, azaz az árok tisztítására vis maior támogatást már kapott a tavaly Nagyrada. Azonban a teljes helyrehozatal 60 millió forintba kerülne.

– Ezért nyújtunk be pályázatot – jelezte Zsiga Zsolt, polgármester, aki hozzátette: szintén állami, illetve uniós támogatásért folyamodnak a kultúrház és a hivatal tetőszerkezetének rekonstrukciója végett is. – Továbbá egy főzőtérrel ellátott közösségi létesítmény megépítésére is idén kerülne sor, ami kiváló helyszínt biztosítana különböző rendezvényeknek. Emellett a polgárőrség irodájának modernizációját is tervbe vettük – árulta el Zsiga Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!