Olimpia

2016.08.24. 07:32

Rio 2016 - Leszállt Budapesten az aranygép

Szerdán 8 óra után leszállt Budapesten az úgynevezett aranygép, amellyel hazatértek Rio de Janeiróból azok a magyar sportolók, akik utolsóként még az olimpia helyszínén tartózkodtak.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint az érmet nyert versenyzők közül a három arany- és egy ezüstéremmel záró úszó, Hosszú Katinka, a párbajtőrben olimpiai bajnok Szász Emese, az aranyérmes női kajaknégyesből Szabó Gabriella, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina, továbbá a férfi párbajtőrcsapattal bronzérmes Rédli András tartózkodott a fedélzeten. A járattal csaknem 150 fő érkezett, köztük sportolók, kísérők, orvosok és a MOB stábjának tagjai is. A légikikötőben a hagyományoknak megfelelően kettős tűzoltó vízsugárral fogadták a repülőgépet.

A magyar olimpiai csapat tagjai, miután megérkeztek a Rio de Janeiró-i nyári olimpiáról a Liszt Ferenc-repülőtérre 2016. augusztus 24-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A küldöttség köszöntésére nem a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kerül sor - ott nem szerveztek nyilvános fogadást, a delegáció azonnal buszra ül -, hanem a Syma Csarnoknál, ahol a tervek szerint a vasárnap véget ért olimpia valamennyi magyar érmese színpadra lép.

A szurkolókat, a családtagokat, a szövetségek, valamint a klubok vezetőit és munkatársait, továbbá az újságírókat 9 órára várják a közvetlen hangulatú fogadásra a Dózsa György úti létesítménynél.

Magyarország nyolc arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal zárta a riói játékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!