Olvasó

2013.03.14. 07:41

Sikeresen szerepelt a Bonita Tánccsoport

A Zala megyei, pókaszepetki Bonita Tánccsoport sikeresen szerepelt a közelmúltban, Veszprémben megrendezett II. Connector Nemzetközi Táncfesztiválon.

Horváth László

A két napos rendezvényről a csoport vezetője-koreográfusa számolt be.

- A két nap alatt az eseményt megtekintők, csaknem ezerháromszáz táncost, háromszázötven koreográfiáját nézték meg tizenkét különböző táncstílusban. Szinte az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők, és az idei évben már a határon túli csapatok is képviseltették magukat, így Horvátországból, Romániából és Szlovákiából is. A nemzetközi mezőnyben Zala megyét többek közt a pókaszepetki Bonita Tánccsoport is képviselte. A hat esztendeje működő tánccsoport öt koreográfiával, három korosztályban és két táncstílusban méretettet meg.

Álmodj az angyalokkal koreográfia a IV helyezést ért el. Fotók: Horváth László

A denevérek a dobogó legfelső fokára táncolták magukat. Fotó: Bonita Tánccsoport

A táncosok eredményei önmagukért beszélnek, hiszen a rendkívül erős mezőnyben Dézsi Laura és Szitkovics Barbara Bohócok tánca a második, míg ugyanebben a korosztályban és kategóriában az Álmodj az angyalokkal, a dobogóról alig lemaradva negyedik helyezést ért el. A junior kategória művészi látványtáncban indított Pókok koreográfia a harmadik, míg a felnőtt korcsoportban induló 7 főbűn a negyedik helyezést érte el, és nem mellesleg a zsűri különdíjjal jutalmazta ezt a produkciót. A versenyen az igen népes és erős mezőnyben, a gyermek kategóriában, a Bonita Tánccsoport tagjai a dobogó legfelső fokára állhattak, a Denevérek koreográfia bizonyult a legjobbnak. A csoport szakmai segítője Forgács Márta balett mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!