Olvasó

2013.11.17. 11:00

Már a gyerekeket is börtönbe zárnák?

Lehet, hogy a leghatásosabb lenne néha egy észretérítő atyai pofon, ha nem lennének kirívóan garázda esetek.

A médiából hallani, hogy már a gyereket is börtönbe zárják! A jogtudósok a törvényekről és az ítéletekről már eddig is sokat tanácskoztak, de még ezután is fognak! Lehet, hogy a leghatásosabb lenne néha egy észretérítő atyai pofon, ha nem lennének kirívóan garázda esetek. De a pedagógus se verhesse meg a más gyerekét.

Én kaptam pálcával körmöst az iskolában pedig csak keresztet vetettem! (Az állami iskola megkezdésekor.) Szerintem, akinek kisgyermek korában nem nevelték bele a szívébe, lelkébe legalább a kisjézus iránti szeretetet, annak a szeretet helye felnőtt korában is üresen marad! Ezért vannak alig tizenéves gyerekekből rablók és gyilkosok!

Annak idején volt elég vitám az ateista munkatársaimmal, hogy miért bántják a hívő embereket. A vallásos, Istentől félő emberekkel a törvények nincsen baja! Kaptam is ezért tőlük hideget-meleget, ha ilyen okos vagyok, mondjam meg mi lett előbb, a tyúk vagy a tojás? Én ezt úgy védekeztem ki, én nem voltam akkor ott, lehet, hogy egyszerre mindkettő!

A halálbüntetés visszaállításával, mint elrettentő példa, egykor én is egyetértettem! De ez sem lenne egyértelmű. Lehet, hogy megilletné a sok emberi mivoltjából kivetkőzött gyilkos és gonosz, de mi van, ha a bíró is téved? A földön szinte mindent vissza lehet adni, kivéve az emberi életet! Ezért ne lehessen se a törvény erejével, se anélkül halálbüntetést alkalmazni.

Emlékezzünk csak vissza, mit műveltek Hitler, Szálasi, Lenin, Sztálin, Rákosi, Titó és társai, ítélettel vagy anélkül? Mennyi ártatlan, becsületes, lángeszű, igaz embereket, zsidókat juttattak kínhalálra?!

A fentiek rehabilitása, kártalanítása elengedhetetlenül fontos, de ez szépségtapasznak sem nevezhető, csupán rekviem az érthetetlenül kegyetlen legyilkolások után!

Borbély József

Hévíz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!