Olvasó

2014.06.10. 09:12

Nemesnépnél szabadon

Fábián István, az Andráshidai Borbarát Kör elnöke hétvégi kirándulásukról küldött beszámolót a Zalai Hírlapnak.

A kör Dobronakon és környékén ünnepelte a nemzeti összetartozás napját. Az 55 fős csapat a nemesnépi határátkelőnél emlékezett vissza arra, miként élték meg az e környéken lakók az elcsatolást, a határzárat, a drótkerítést, az aknamezőt. A dobronaki orchidea háznál a trópusi klímával barátkoztak, majd tökmag olaj sajtoló családi vállakozást néztek meg az egyik faluban. A nagy melegben felüdülést hozott a Mura parti séta a "szerelem" szigeten, ahol az önjáró kompot és a lapátkerekes, működő vizimalmot is megnézték.

Tovább utazva a Jeruzsálem hegyen a teraszos szőlőművelés mintakertjeit csodálták meg a szőlősgazdák, de nem kerülték el az itteni kis templomot sem. Útjuk végcélja egy magyar szőlősgazda szüleitől örökölt szőlője, pincéje volt. Itt a falusi turizmus legszebb oldalával a találkoztak: vendéglátóik, Hancik József és Edit kitűnő tájjellegű ételekkel, jó borokkal és vidámsággal fogadták a borbarátokat. A jó hangulatban hazáig sem fogytak ki a magyar nóták énekléséből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!