Olvasó

2009.09.15. 16:06

5 nap alatt a Balaton körül - Adys bringatúra (fotóval)

Balatoni biciklitáborozáson vettünk részt, amely számunkra a nyár egyik legemlékezetesebb eseménye volt.

zaol.hu

Az időjárás végig kegyeibe fogadott bennünket és az alkalmanként lezúduló záporok sem tudták mérsékelni a vidám hangulatot. A hosszan lerótt kilométerek egyhangúságát a balatoni táj páratlan szépsége és kis csapatunk vidámsága tette észrevehetetlenné. Az út során bekövetkezett apróbb „kellemetlenségek” – mocsarasban elsüllyedt papucs, homokozóban elveszett (elásott) szobakulcs, elferdült kerék, leszakadt hajtókar, horzsolások és combközépig tartó napégések – valamint az örökre elraktározott élmények – hatalmas strandolások, 90 tojásos „pedagógusrántotta” (tanító nénik készítette reggeli), éjszakába nyúló beszélgetések, titkos diákcsínyek – tették feledhetetlenné a néhány együtt töltött napot, a 220 letekert kilométert.

Már az út során megfogalmazódott bennem a remény, hogy e túrát a jövőben minden nyáron megszervezik  a  lelkes tanítók, s így évről-évre részt vehetek azon, bezsebelve mindazokat az élményeket, amelyek e néhány sor megírására is késztettek. Reményeim szerint kedvet teremtek mindazon adys diáktársamnak a részvételhez, akik az idei hagyományteremtő ELSŐ ADY BICIKLITÚRÁN még nem vettek részt.

Beküldte: 
Lemle Béla 4.b osztályos tanuló és 29 bringás


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!