Olvasó

2016.04.15. 18:33

A boltba és a járdára is jutott vers - Költészet napján Nagykutason

Az időjárás kedvezett, ezért már a vasárnapi "Idősek" napi ünnepségünkre érkezőket a Faluház előtti téren tudtuk aszfaltra írt verssel köszönteni, ami ma három újabbal bővült.

Olvasó

Az április 11-én, hétfőn 7.20-kor induló Diákbuszra váróknak és az azon utazóknak( és természetesen a sofőrnek is), a Fő utcai megállónál feladtunk 50 darab könyvjelzőt,  A színes könyvjelzők egyik oldalán információt találtak, hogy miért kapták az ajándékot, a másik oldal az ünnepelt egyik versének részletét tartalmazta. 8.00 óráig minden buszmegállóba ( három ) kikerült egy- egy vers,de jutott a bolthoz, az Önkormányzathoz, a Néprajzi Gyűjteményhez, az Orvosi Rendelőhöz, az Óvodához, a Templomhoz, az "Almáshoz", a Kocsmához(Csokonai egyik bordala) és természetesen a Könyvtárhoz és az azt körülvevő fenyőfákra.

Örültek a diákbuszon utazók a könyvjelzős akciónknak

A templom

József Attila Altatójának teljes átélése

Mivel József Attila 111 éves lenne, ezért Nagykutason ennyi verset posztoltunk ki a közterületekre.  11 egész oldalas lapon ( József Attila, Ady Endre, Petőfi Sándor, Arany János, Radnóti Miklós, Nagy László, Weöres Sándor, Bródy János,Lackfi János, Turbuly Lilla, Tóth Imre) egy-egy verse állt, 100 pedig Fodor Ákos haikuiból állt össze.A boltban a nyitva tartás alatt Babits Mihály: Második énekének közkedvelt sorait, tekercs formában kapták a vásárlók.A Könyvtár 10 órakor látta "vendégül" a nagykutasi óvodásokat, "Hallgass verseket a kedvenc állataidról" foglalkozás keretében.Nagyon sok "állatos" verset, verses mesét hallgattak meg a gyerekek.Egy " kakukktojás" vers akadt, mert József Attila születésnapján egy verset illik a költőtől is mondani, ez a vers pedig az Altató volt. A gyerekek a legjobb hallgatóság, amit bizonyít az egyik fotó is. A költemény mondása közben az egyik kisfiú elaludt! Mivel az ovisok két csoportba a "Ficánkába" és a "Sünibe" tartoznak, stílszerűen halacskás és sünis képet kaptak emlékül.

A boltba is jutott verstekercs

Haiku verseket hallgatva

Jó kis verses délelőtt volt

17.30-kor a Könyvtárban Fodor Ákos haiku verseiből olvastunk fel többen is, és az est végére már mindenki úgy találta, a rövidsége ellenére (17 szótag) nem egy könnyű versforma ez a haiku.Legújabb "kincsünkkel" is büszkélkedtünk,a költő sajátkezűleg írt egyik versével, amit a múlt héten kapott könyvtárunk. Mindenki húzhatott "haikut"  magának, emlékezve a 2016. év Költészet Napjára. Ma úgy éreztük Nagykutason, hogy " Tavasz van, tavasz van, Gyönyörű tavasz" .

Diószegi Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!