Olvasó

2016.10.18. 08:59

A diákok az 1956-os eseményekre emlékeztek, s Bambit kóstoltak

Keszthely - A ZSZC Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziumában rendezvénysorozattal emlékeznek meg az 1956-os forradalom 60. évfordulójáról. Páhi Sándorné Szalai Éva intézményvezető-helyettes küldött tudósítást az október 15-én zajlott nyitónapról.

Civil Tudósítónktól

Délelőtt általános iskolásoknak szerveztünk egy interaktív kiállítást, s az iskolában öt helyszínen zajlottak ismeretterjesztő és játékos programok. A diákok megismerkedhettek az aranycsapat játékosainak életével, kipróbálhatták a gombfocit, barikádot építettek, papírtankok segítségével modellezték az utcai harcokat.

Fotó: Közgazdasági szakgimnázium

Előadást hallhattak az ötvenes évek gazdaságáról, képek és a szakgimnázium diákjai és dolgozói által összegyűjtött tárgyi emlékek alapján megismerkedhettek a magyar ipar termékeivel, egy átlagos háztartás tipikus tárgyaival. A tanulók megfesthették érzéseiket, mondanivalójukat a szabadságról. Így a délelőtt folyamán elkészült a „mi ötvenhatunk” című mozaiktakaró.

Fotó: Közgazdasági szakgimnázium

A gyerekek megkóstolhatták a „Sztálin-szalonnát”, ehettek zsíros kenyeret és ihattak „Bambit”.

Délután a középiskolásoknak rendhagyó történelemórát tartottunk a Gulág világáról, a Rákóczi Szövetség Keszthelyi Szervezetének támogatásával.

 

 

 

 

Páhi Sándorné Szalai Éva intézményvezető-helyettes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!