Olvasó

2016.09.11. 13:53

A királynő szépsége

A ZH Zala Szépe versenyével évek óta elénk tárja a környék legszebb lányait. A férfi szemnek gyönyörködtető program során a résztvevők sok mindent megtesznek az elsőségért.

A felkészülés után kecsesebben járnak, ízlésesebben öltöznek, sminkelnek. Mert szépségkirálynőnek lenni egy fiatal hölgy számára bizonyosan felemelő érzés. Annál is inkább mert a hétköznapi életben az utóbbi időben egyre erősebben látszik a hölgyek közötti  versengés. Korábban a társadalmi előítéletek és a prüdéria beskatulyázta a tetszeni vágyást a gyengébb nem számára. Egyszerűbben szólva egy jól nevelt  lánynak néhány évtizede még nem illett kezdeményezőnek lenni, vagy a bájaival karriert ápolni. De szerencsére ez már a múlt.  Manapság  büszke  arra egy fiú,  ha a barátnője másoknak is szemet gyönyörködtető és sikeres.

A szépség ideálok koronként változnak és a tetszeni vágyás mindenkor inspirál. Néha azonban a hétköznapokban túlszalad a szükséges mértéken. A fiatal és tapasztalatlan lányok gyakorta olyan mértékben megváltoztatják a külsejüket, hogy azzal már inkább veszítenek a legelőnyösebb adottságaikból.  Jó  példa, amikor a mindent feketére jön divatba, akkor a hölgy fekete szempillája, fekete haja, körme mögött a fehér bőre és kék szeme elárulja, hogy ez nem ő.  Lehet, hogy trendi, mutatós, de a legtöbb fiú érzi, hogy ez nem természetes. El kell hinni, hogy húsz évesen mindenki rendelkezik annyi természetes szépséggel, hogy nem kell átváltoznia. Inkább a természetes adottságok hangsúlyozásával, az ízléses és kulturált megjelenéssel lehet sikeres egy megmérettetésen, de  különösen a párválasztásban. A férfiak vonzalma legtöbb esetben a hölgy természetes adottságai iránt valódiak. A többi csak szórakozás és megfelelés. Minden bizonnyal a helytelen társadalmi beidegződés,  vagy a felszínesség   diktálja  a túlhajszolt átváltozási kényszert.

Mindez ne szegje kedvét egy versenyzőnek sem. Férfi társaimmal együtt várjuk a bíztató és látványos megmérettetést. Mert reméljük, hogy mindez nem a többi lány pukkasztására, hanem a mi kedvünkért történik.

Hartmann Miklós
Zalaegerszeg

Címkék#Zala Szépe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!