Olvasó

2015.10.19. 09:44

A sikeres birkózópalánta jutalma

Nagykutas - Immár második alkalommal jutalmazza meg a Nagykutasi Könyvtár azt a helybeli gyermeket, akire nem lehet nem odafigyelni, mert például sikeres a sportban vagy a hobbijában, és öregbíti községünk hírnevét.

Civil Tudósítónktól

Az idei díjazott Varga Zalán 8 éves kisfiú lett, birkózó palántaként több első és dobogós helyezést ért el, valamint elmondható, hogy falunkban a legtöbbet a „dinókról" ő tud.

Zalán rövid edzésen is részt vett

Több hónapos előkészítő munka után pénteken találkozhatott a Magyar Birkózó Szövetségben Komáromi Tibor (többszörös világbajnok, olimpiai ezüstérmes) alelnökkel és Farkas Tibor főtitkárral, emlékül egy a nevére szóló magyar válogatott mezt kapott. A Természettudományi Múzeumban bepillantást nyert a kulisszák mögé, az őslénytár olyan eldugott helyeire jutott el, ami zárva van a nyilvánosság elől. Dr. Főzy István főmuzeológus szakavatott tárlat vezetése hatalmas élmény volt. A program befejezéseként, meglepetésként elvittük példaképe, Módos Péter londoni bronzérmesünk edzésére, ahol nemcsak beszélgethetett vele, de olyan fogásokat is eltanulhatott, amelyek később hasznosak lesznek számára, sőt egy birkózó cipővel is gazdagodott.

Módos Péter társaságában. Fotó: nagykutasi könyvtár

A nap legnagyobb érdeme, hogy kis csapatunk találkozhatott egy olyan önzetlenséggel, olyan adni akarással, ami példaértékű lehet mindenkinek. Büszkék vagyunk mi is, hogy ilyen szép és megismételhetetlen napot ajándékozhattunk kis könyvtárunk olvasójának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!