Olvasó

2016.03.21. 14:22

A Szent Márton év eseményei

Nagykutas - Március 17-én, csütörtökön 19 órakor a Szent Márton Jubileumi Év Megünneplése Nagykutason program részeként került sor Szent Márton a „hittanuló” előadásra, tájékoztatott Diószegi Erzsébet.

Civil Tudósítónktól

Vendégeink voltak Kürnyek Róbert plébános és Nátrán Józsefné hitoktató, akik érdekes előadást tartottak, majd Gyöngyös Balázs atya invitálására pódium beszélgetésre került sor. Sok, eddig nem hallott részleteket ismertünk meg Szent Márton fiatalkori életéből.

Fotó: Maróti Károly

Márton emléke az évszázadok során fennmaradt az egész kontinensen. A Frank Birodalom uralkodói, a Karolingok őt választották családjuk és a birodalom védőszentjének. Állítólag birtokukban volt az a köpeny, amelyet Márton megosztott a didergő koldussal.

Ahogy Márton személyisége, tettei, hívő élete ismertebb lett az egyházban, egyre több templomot szenteltek a tiszteletére. Sírja fölé egyik tanítványa emelt templomot.

Elismertségét mutatja, hogy ma ő Európa társvédőszentje Szent Benedek, a bencés rend megalapítója mellett.

Diószegi Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!