Olvasó

2016.02.10. 08:28

Aranykorúak Társasága - Jelmezverseny Sármelléken

Sármellék - Farsang utolsó vasárnapjának délutánján a sármelléki művelődési központban tartotta hagyományos farsangi karneválját a keszthelyi székhellyel működő Aranykorúak Társasága.

Olvasó

A mintegy húsz, nyugdíjasokat tömörítő közösséget számláló „nagy család" hagyományos eseményén szinte minden csoport képviseltette magát.

A jelmezes bemutatót az immáron pihenő éveit töltő zenebohóc produkciója indította, majd Horváth Tibor a házigazda település polgármestere a hajdani farsangi szokásokat idézve köszöntötte a közel háromszáz résztvevőt.

A 3 órás jelmezversenyen szűnni nem akart a vastaps, úgy kitettek magukért saját készítésű ötletes jelmezeikkel és humorban bővelkedő műsoraikkal a bemutatkozók. A fellépők feladták a leckét a nagyérdemű zsűrinek.

A színpadon a Sármelléki SÖTYE klubja tagjai. Nagy sikert arattak a fellépők
Fotó: Balla Eleonóra

Míg a bírálók visszavonultak, tetőfokára hágott a hangulat. Szabó László zenész talpalávalójára korukat meghazudtolóan ropták a nyugdíjasok a táncot. Persze a vendéglátó sármelléki SÖTYE Klubnak és fiatal segítőiknek a BRANCS-nak köszönhetően a terülj-terülj asztalka sem maradt el. Volt azon farsangi fánk, retró-szendvics, házi készítésű sütemények, pogácsák, italok, s mi szem szájnak ingere.

Jócskán besötétedett, amikor a farsangi mulatságot megszakítva a zsűri kihirdette az eredményeket. Hogy csak a legeket említsük... Az egyéni versenyzők közül élre került a vindornyaszőlősi Süslecz Jánosné és Csikós Lajosné, a cserszegtomaji Király Álmos György és neje, valamint a gyenesdiási Kenesey Aurélia és Táncos Lászlóné. A kiscsoportos kategória legjobbjainak a cserszegtomajiak bizonyultak. A nagyközösségek közül a keszthelyi Népek Tánca tánccsoport, a sümegi Aktív Nagyik Klubja, és a helybeli SÖTYE sármeséi vitték el a pálmát.

Balázsy Éva Mária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!