Olvasó

2016.11.27. 14:36

Az egészséges életmódról

Csonkahegyhát – November az egészség hónapja. Ezért a csonkahegyháti Gárdonyi Géza és Szegi Suli Általános Iskola 2. osztályos tanulói és tanítóik egészséghét-projektet tartottak a hónap harmadik hetében.

Civil Tudósítónktól

A játékos délelőtti és délutáni foglalkozásokon sok hasznos ismerettel gazdagodtak az egészséges életmóddal kapcsolatban. Páros és csoportos munkaformában tevékenykedtek, munkáikat a projektfalra rakták ki. Volt baktériumkereső játék, „kólatemetést” tartottak, gyógynövényekkel ismerkedtek meg, teát készítettek. Az ízlelésüket is próbára tették, különböző ismerős és kevésbé ismerős ízek kóstolásával.

Támogatók jóvoltából gyümölcssalátát készítettek, pékárukból falatkákat kreáltak. Az iskola fogorvosához, Németh Miklóshoz is ellátogattak, ahol a helyes fogápolást tanulhatták meg részletesebben, megtudhatták, mi károsítja leginkább fogaikat, hogyan lehet megóvni azokat.

A helyi védőnő, Tornyos Angéla a kézmosással, a személyi higiénével, a szervezetet károsító hatásokkal ismertette meg a tanulókat. A projekthetet az ismereteket rendszerező plakátkészítéssel és egészség-totó kitöltésével zárták. Az értékelő lapok kitöltése után kiderült, hogy nagyon hasznos, ismeretekkel teli napokat töltöttek el.

Kustánné Kiss Zsuzsa, Pataki Tiborné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!