Az égő érzés és a zsibbadtság (2. rész)

2008. szeptember 18., 08:20 szerző: Az Olvasó
A bőr felületén jelentkező égő érzés adja tudtunkra, hogy az idegekkel valami történik. A higany a leggyakoribb támadó, talán elősegíti azt, hogy egyéb mérgező anyagok is az idegrendszerbe jussanak. Ilyenek a rovarirtók, a gépjárművek vegyszerei, háztartási vegyszerek, illatosítók, sőt még az étkezési vegyi anyagok is - tudtuk meg Tabi Sándortól.

Néhány ember érezhet égő érzést autóút után, néhány parfümök illatának hatására, vagy drogériában végigsétálván a szappanos polcok között. Amikor a megtámadott idegek nem a bőrbe, hanem például az ujjakba, akkor lábujjgörcs illetve ujjgörcs jelentkezhet. Távolítsuk el a higanyforrást. Az égő érzést az anyarozs (ételgomba) fogyasztása is kiválthatja. A penész nem feltétlenül jár egymagában, esetleg más penészek is eljuthatnak az idegekhez (lásd penészes ételek). Azt ajánlatos tenni, hogy amikor az ételek készülnek, egy kis C-vitamin (aszkorbinsav) port szórunk az ételbe, ami közömbösíti a penészt. Természetesen számtalan helyen tapasztaltam, hogy főzés közben az étel fölött tartva a fűszertartó edényt és onnan fűszereznek. Ez a fűszer a gőztől is penészt kaphat. Penészhez jut a szervezet a forgalomban lévő üdítőktől is. Képzelje el, hogy az ipari célra összegyűjtött gyümölcsöket egy helyen egymásra szórva tárolják és ebből a több tonna gyümölcsből egy darab penészes lesz, de lehet, hogy több kg. Is. Ez az 1 db penészes gyümölcs megfertőzi az összest, amelyet a fogyasztók megvásárolnak. A penész az emberi szervezetben jelentkezni fog gombaként, amely a rákos betegség alapját képezi. 
 
 A zsibbadtságnak is oka van. Egyrészt ásványi anyaghiány, másrészt igen gyakori, hogy a tallium- és higanymérgezettség széles körben elterjedt. Ha a fájdalom szétterjed az egész testben, nem csak az ízületekben és a lábakban, hanem az izmokban és a test finom szöveteiben, azt az orvosok fibromyalgiának  hívják.


A fibromyalgia  (további tájékoztatás):

 Egész testet izomrángások gyötrik, néha úgy érezni, hogy apróbb áramütések futnak végig a testén. Egyik ilyen okozó az Ascaris (bányaféreglárva) szétterjedve az egész szervezetében.

 Ahhoz, hogy a baktériumok az egész testben elterjedjenek, együtt kell utazniuk olyan parazitákkal, amelyek a test egész területén megtalálhatók. A mikroszkopikus méretű hengeresférgek ilyenek.

 A Trichinella a leggyakoribb okozója ennek a betegségnek, de néha az Ascaris, a Strongyloides vagy a bányaféreg lárvája a főkolompos. Ezek az élősködők temérdek baktériumot hoznak magukkal, leginkább Streptococcus és Staphylococcus variánsokat, de ezen kívül még Clostridumokat (Clostridium variánsok) Campylobactereket (Campylobacter variánsok) is. Feltehetőleg a baktériumok okozzák a fájdalmat. A Trichinellalárvák befészkelik magukat az izomrostok közé.

 Ezek a lárvák kétségtelenül át tudnak hatolni a placentán is, így a magzatba kerülnek a terhesség alatt. Tehát örökölni is tudjuk őket. Az egész családot, a házi állatokat is meg kell tisztítani ezektől az élősködőktől. A háziállatokat pedig jobb, ha eladjuk, hogy a család megszabaduljon tőlük, hogy egy újrafertőzés elkerülhető lehessen legalább általuk.


 A betegségek kiindulási helyei:

Ízületi gyulladás:
Klinikailag kétféle ízületi gyulladást különböztetünk meg: a csontízületi gyulladást és a reumás ízületi gyulladást. A csontízületi gyulladásnál az ízületeken maradt lerakódásokon baktériumok élnek. A reumás ízületi gyulladás baktériumai nagyobb élősködőkből jönnek, a férgek valójában ezekben az ízületekben élnek. Ezek közönséges hengeresférgek, aminek a petéiből mikroszkopikus férgecskék kelnek ki és indulnak útnak a testben.

 Négy közönséges hengeresférget ismerünk: Ascaris, bányaféreg, Strongyloides, Trichinella. Életszakaszaik normális esetben a tüdőbe irányítják őket, de néhány embernél átvándorolnak az egész testen, beleértve az agyat, az izmokat és az ízületeket is. A kutató gyanúja az, hogy vannak mérgező anyagok, például a higany, a tallium, a kadmium, az ólom, valamint az oldószerek, amelyek a szervezetben szétszóródva lecsökkentik az immunrendszer hatékonyságát, és ezzel elősegítik az apró lárvák letelepedését (vonzzák őket). Miután a szervekhez az utat egyszer már bejáratták, más élősködők is elkezdik azt használni. Nemsokára különböző élősködők, azok baktériumai és vírusai, valamint szennyezőanyagok tartanak ezen szervek felé. A gyógynövényes parazitairtó programmal és hatásos módszerrel irtani lehet az élősködőket. Ezt követi a vesetisztító, majd a májtisztító kúra.

 Az ízületi gyulladásos lerakódások nagy mennyiségű kalciummal kombinált foszfátot tartalmaznak. Ez a kalcium más csontokból, például a gerincből vagy a csuklóból származik. Ezek a csontok a kalciumveszteség miatt egyre gyengébbek lesznek. Ez a kalcium a csontokból az étrenddel feleslegesen bevitt foszfát semlegesítése miatt vész el. Ezért válik szükségessé az, hogy csökkenteni kell a húsfogyasztást szinte a napi minimumra 2-3 dkg, mert a szervezetnek többre nincs is szüksége. Csak attól a tápláléktól nyer energiát, amelyet a szervezet fel tud dolgozni és felhasznál. Ugyanez vonatkozik a gabonák, szénsavas üdítők fogyasztására is.

Beküldte: Tabi Sándor
Keszthely

Az Olvasó

Facebook