Olvasó

2015.10.19. 09:44

Az iskolát támogatták a szüreti felvonulás után tartott bál bevételével

Felsőrajk - Szombaton délután az esős idő ellenére több tucat ember gyülekezett a felsőrajki várudvarban hogy felidézzenek egy feledésbe merült hagyományt.

Civil Tudósítónktól

Mátyás Zsolt kisbíró, mellette László Tímea (főszervező), szemben Molnár Ervin bíró, jobbján a bíróné, Molnárné Vigh Diána. Fotó: Csikós Dóra

A szüreti felvonulást és bált László Tímea a Szent Imre Általános Iskola szülői munkaközösségnek vezetője szervezte azzal a céllal, hogy a jótékony célú szüreti bál bevételével az iskolát támogassák. A felvonuláson közel 100 helybéli vett részt, de a környező falvakból is jöttek. Volt aki lovaskocsin, volt, aki traktorral, de még olyan is, aki kerékpárral vagy gyalog járta végig Felsőrajk utcáit. Amerre elhaladt a vidám menet énekszó kísérte útjukat. A hálás lakosság musttal, borral, pálinkával és némi harapnivalóval kínálta a szüretelőket. A délutánt hajnalig tartó szüreti bál zárta a Rajki Zsigmond Művelődési Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!