Olvasó

2016.12.18. 11:50

Borbarátok évzárója

Az Andráshidai Borbarát Kör - mint 60 tagú civil szervezet - a 7. évzáró rendezvényét tartotta meg a hétvégén.

Civil Tudósítónktól

Elnökként  beszámolót tartottam a  pénzügyi gazdálkodásukról és értékelést a  16 teljesített akciójukról. A négyszázezres bevétel  a tagok által befizetett működési keretből, saját termékeink bevételéből, aKeresztury Dezső VMK és a helyi önkormányzat támogatásából adódott össze.Kiadásaink  legnagyobb tételét Szabolcs Péter szobrászművész, ÉN VAGYOK A SZŐLŐTŐ című kerámialapja jelentette, amit  most 41 tagunknak adtunk át, hogy továbbra pincéjüket ékesítse.

Nem feledkeztünk meg arról sem, hogy Huber Klára  -volt művelődés szervezőnknek- e kerámiávalköszönjük meg a 13 éves andráshidai tevékenységét és számunkra a legfontosabbat a 2009 év végén Borbarát Körünk megszervezését.

Minden tagunk megkapta a borivók "Új 10 parancsolatát" kiszínezve és fóliázva,  és többen kapták meg a156  borról, sörről, pálinkáról szóló vicc gyűjteményünket. Ezek elkészítése a rendezvényeinken adott"vendéglátások" és a működési költségek adták ki kiadásaink rovatait.

Az évzárón  új gazdát kerestünk az "ÉV EMBERE a borbarát körben"  című vándorserlegünknek is. Bedő Sándor és Neuhold László után a 2017. évben jómagam kaptam a vándorserleget Horváth József előterjesztése alapján egyhangú szavazás  révén. A záró rendezvény hangulat alapozására 46  úgynevezett "zsákbamacska" csomagot is kisorsoltunk, majdházias jellegű hideg vacsorával, boraink kóstolgatásával és nótázással zártuk az évet.

Találkozunk egy hét múlva a városrész karácsonyi ünnepségén, melynek végén saját borainkból  készült forralt borral kívánunk kellemes ünnepeket, boldog új évet minden részvevőnek. Fábián István  elnök

Fábián István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!