Olvasó

2016.03.09. 16:58

Borbírálat Bocföldén

Bocfölde - A hagyományoknak megfelelően a bocföldei önkormányzat képviselő-testülete borbíráló rendezvényt tartott a település kultúrházában.

Civil Tudósítónktól

A bíráló bizottság - Sorok Pál Zalaegerszegről, Németh Károly Zalabérből, Balogh Elemér Bakról, valamint Virágh István és Újvári László Balástyáról - 46 fehér és 25 palack vörösbort minősített.

Munkában az értékelők. Balogh Elemér, Németh Károly, Sorok Pál, Virág István, Újvári László és a zsűri adminisztrátora Farkasné Horváth Ida Fotó: Gyuk Zoltán

Kiemelkedően jó minőségűnek ítélték a bocföldei gazdák borait, amit az eredmények is bizonyítottak. A fehér borok közül 17 arany, 14 ezüst, 12 bronz, a vörös borok közül 11 arany, 9 ezüst és 4 bronz minősítést érdemelt ki. Lendvai Miklós polgármester meghívására részt vett a rendezvényen Újvári László, Balástya polgármestere is. A meghívott vendégek között jelen volt Pergel Gábor is, aki a Vajdaságból, a Péterréve nevű faluból érkezett a jó hangulatú rendezvényre, ahol a helyi Nyugdíjas Klub tagjai nyújtottak segítséget a vacsora elkészítéséhez, Tari József Balástyáról pedig zeneszóval járult hozzá a jó hangulat fenntartásához.

Az alkalmat kihasználva Bocfölde önkormányzatának képviselő-testülete és Balástya polgármestere kölcsönösen bemutatták a két települést és egy esetleges testvérkapcsolat kialakításának lehetőségéről is tárgyaltak.

Heller Józsefné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!