Olvasó

2017.05.25. 16:45

Egy hetet töltöttek a Felvidéken

EGERVÁR Az Egervári László Általános Iskola és Zalaszentiváni Tagintézményének 7. osztályos diákjai a Határtalanul pályázat keretében csodálatos hetet töltöttek a Felvidéken. A résztvevők élménybeszámolóját közöljük.

Olvasó

Kirándulásunk útvonala irodalmi és történelmi nagyjaink életének helyszíneit követte: meglátogattuk Mikszáth Kálmán szülőhelyét, műveinek több színhelyét, megcsodáltuk a Balassi-várat. Madách Imre sírjánál Az ember tragédiája egy részletének előadásával tisztelegtünk.

Megismerkedtünk régi nagy bányavárosaink - Selmecbánya és Besztercebánya - mesés gazdagságával, világörökségnek számító főtereivel, illetve a szepességi városok történelmi szerepével. Megemlékeztünk a kuruc harcok vezéregyéniségeiről: Késmárkon Thököly Imréről, Lőcsén és Rozsnyón pedig II. Rákóczi Ferencről. Ámulatba ejtett bennünk Késmárkon a ritkaságnak számító fatemplom, és a hatalmas lőcsei katedrális.

Csoportkép a Csorba-tó partján, a Tátra hófödte csúcsai előtt Fotó: Egervári általános iskola

Gyönyörködtünk az 1350 méter magasan fekvő Csorba-tóban, a festői szépségű Magas Tátra hófödte csúcsaiban, és igazi kihívást jelentett mindannyiunknak az átkelés a Hernád-áttörés szurdokaiban.

Feledhetetlen marad a feledi alapiskola diákjaival eltöltött délután, amikor az iskola bemutatása után igazán jó hangulatú, közös játékos tevékenységben lehetett részünk a szlovákiai magyar hetedikesekkel.

A Felvidéken töltött tartalmas, élményekben gazdag hetet nem felejtjük el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!