Olvasó

2017.07.26. 16:30

Egyedülálló sportfal a lenti Móricz EGYMI-ben

A lenti Móricz Zsigmond intézményben az országban egyedülálló sportfal található.

Olvasó

Az iskola diákjai 97 utazáson vehettek részt, melyeken 1200 gyerek lett életre szóló élménnyel gazdagabb. Több mint 200 világsztárral, olimpiai bajnokkal, világ- és Európa-bajnokkal 8 aranylabdással, 10 válogatott csapattal találkoztak. 19 alkalommal az FTC, 13-szor a ZTE csapataival, vezetőivel is. Büszke vagyok arra, hogy mindig sikerült bejutni a kulisszák mögé. Így sikerült a nagy találkozás és közös fényképezés, a teljesség igénye nélkül: Albertini, Maldini, Beckenbauer, Bierhoff, Vogts, Matthäus, Rui Costa, Figo, Keegan, Zico, Platini UEFA- és Blatter FIFA-elnökkel és a magyar kiválóságokkal is: Albert Flóriánnal, az egyetlen magyar aranylabdással, valamint Grosics, Buzánszky, Mészöly, Dunai II, Bene, Nyilasi, Ebedli, Fehér Miklós, Lipcsei, Kovács Kokó István urakkal.

A sportfal a lenti Móricz EGYMI-ben
Fotó:Paksa Tiborné

Az utolsó utazásunk 2012-ben volt, amikor az MLSZ vendégei lehettünk egy napra, megtekinthettük a telki edzőközpontot, találkoztunk a Király Gábor vezette magyar csapattal. Az Országházban tisztelegtünk a Szent Korona előtt (melyet e sorok írója fogadott 1978. 01. 06-án a díszzászlóalj tagjaként). Az utazásokat Paksa Tiborné tanárnő fotózta végig. Az elmúlt évtizedekben a páratlan fényképgyűjteményt magas rangú egyházi méltóságok, püspökök, országgyűlési képviselők, megyei közgyűlési elnökök, polgármesterek, országos és megyei sportvezetők, hazai és külföldi delegációk, iskolák vezetői, tanárai, diákjai, kollégák, szülők, újságírók tekintették meg. Az emlékkönyvben van egy beírás: "Kedves Tibor! Ez a fal egy kivételes életmű!"

Szebb dicséretet nem is kaphattam volna.

Paksa Tibor
tanár, az intézmény
krónikása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!