Olvasó

2015.07.28. 12:42

Elment a ˝kis Luijz˝

Borsfay Gézáné Halmai Lujza, Gadányi tanár úr szavaival a kis Luijz 1935-ben, a Notre Dame Líceum első érettségiző osztályában végzett kitüntetéssel.

Olvasó

A hatgyermekes tisztviselő családban nevelkedett leány édesapja a híres gyermekorvos, Heim Pál második unokatestvére volt. Tanulmányai során Lujzika végig kitűnő eredménnyel végezte az osztályokat, számos ünnepély szereplője, a Mária Kongregáció elnöke volt és mindvégig ösztöndíjban részesült. A Ferenc József Tudományegyetemen lehetősége lett volna doktorálni, de a család komoly anyagi megterhelése helyett inkább a tanítást választotta. Sok helyütt tanított, akár a gépipari technikum, akár a Hunyadi iskola volt a munkahelye, mindenütt a színvonalas szakmai munka, a szorgalom, a hivatástudat és a korrektség volt rá jellemző. Megbecsült polgára volt városunknak és a jövőben is az marad. Utolsó útjára csütörtökön kísérjük.

Lujzika, veled most már teljes az 1935-ben végzett osztály létszáma, az utolsó hiányzó licista diák is megérkezett. Kérjük, hogy próbáld a szférák zenéjébe varázsolni a nekünk májusban megszólaltatott Notre Dame csengőszót, hogy minden licista hallhassa és örömét lelje benne. Mindig szeretettel élsz emlékezetünkben.

Nyugodj békében!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!