Emlékek, ötven év távlatából...

2017. június 18., 17:30 szerző: Olvasó fotós: Benedek Bálint
komment
NAGYKANIZSA - A Thúry György Közgazdasági Technikum ötven éve végzett évfolyamának egy tanulója, Szakacsits Károlyné Csetey Mária emlékezett vissza az iskolás évekre osztálytalálkozójuk alkalmából. Alább az ő beszámolóját olvashatják.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ötven év, fél évszázad, nem semmi. Az 1967-ben végzett IV. B osztály ez alkalommal emlékezik iskolánkra, mely tartalmas tudást adott. Elmondhatjuk magunkról, hogy kivételezett helyzetű osztályba jártunk. Drága osztályfőnökünk, Balogh Árpád úgy kivételezett, hogy kiválogatta az osztályába a legsikeresebben felvételizőket. Hogy miért? Mert a mi osztályunk volt az utolsó az ő nyugdíjba vonulása előtt.

Büszkén mondhatjuk, hogy nem csalódott bennünk. Megértő szeretetével elérte, hogy a legjobb osztály legyünk, de azért nem voltunk mindig angyalok. Például megbeszéltük előre, ki feleljen áruismeretből az órán, így csupa jó jegyet kaptunk. Azonban év végére mindig becsülettel bepótoltuk, amit nem tanultunk meg.

Együtt az egykori osztálytársak Fotó: Benedek Bálint

Az osztályfőnökünket annyira szerettük, hogy papának szólíthattuk. Kivétel nélkül a többi tanárunknak is köszönettel tartozunk, hiszen mindannyian sokat tettek a tudásunk megszerzéséért. A kilenc tantárgyból álló érettségi bizony meghozta a jutalmát, olyan technikusi képzésben volt részünk, hogy az életben mindnyájan megálltuk a helyünket. Közülünk sokan vezető beosztásban vagy sikeres egyéni vállalkozóként dolgoztak.

A jó osztályszellemet igazolja, hogy a találkozóinkon örömmel veszünk részt, és a kapcsolat sem szűnt meg, tudunk egymásról. Minden találkozónk tovább erősíti az összetartozásunkat, sokat beszélgetünk életünk élményeiről, örülünk az unokák születésének. És mindig megemlékezünk azokról az osztálytársainkról, akik már sajnos nem lehetnek velünk.

Olvasó

2017. június 18., 17:30 szerző: Olvasó fotós: Benedek Bálint

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...