Olvasó

2016.02.05. 15:12

Erdőszéli összefogás a legkisebbekért Lakhegyen

Az Erdőszéli Óvoda, bár Lakhegy közepén áll, mégis a természet ölelésében, közvetlenül az erdő mellett várja mindennap a legkisebbeket. A pár száz fős településen élők mindent megtesznek annak érdekében, hogy óvodájuk családias légkörben és egyre szebb környezetben fogadhassa a kisgyermekeket.

Olvasó

Számos példa akadt az elmúlt esztendőben is arra, hogy az összefogás erejét a szülők, vállalkozók, képviselő-testületi tagok, óvodapedagógusok megmutathassák. Tavasszal közös szemétszedéssel tisztították meg az erdőt, évente két alkalommal papírgyűjtést szerveznek a faluban, és a bevételt az óvoda eszközfejlesztésére fordítják. A szülők és középiskolás diákok (a közösségi szolgálat keretében) számos alkalommal végeztek társadalmi, önkéntes munkát, melynek során kerítést, korlátot festettek, karbantartási munkákat végeztek.

Talán a leglátványosabb megvalósulást az óvoda csoportszobájának teljes felújítása jelentette, hiszen a szülők által szervezett bál magas támogatottságából új bútorokat vásároltak, valamint a meglévő asztalok és székek teljes felújítása is megtörtént. Ezeket a beruházásokat az óvoda éves költségvetése nem tenné lehetővé, ezért hatalmas segítséget jelent minden támogató kezdeményezés. A komfortos környezet kialakításhoz hozzájárultak a helyi vállalkozók és szülők, akik festéssel, kőműves és asztalos munkákkal segítették a megvalósulást.

A legnagyobb öröm természetesen, amikor a gyerekek birtokba veszik az új eszközöket, közösen örülnek a látványos változásoknak, és együtt lelkesednek egy-egy akció kapcsán.

Minden érintett, és együttműködést kezdeményező szülő, támogató nagyon bizakodó, hogy ez a folyamat még sokáig ösztönzően hat, és mindig lesz folytatása a kezdeményezéseknek. Az idei esztendőben is megrendezik a szülők a bált, melyre 2016. március 12-én kerül sor a kultúrházban, és a támogatásokból további fejlesztő elképzelések valósulhatnak meg.

Kovács Szilvia vezető óvónő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!