Olvasó

2016.02.12. 17:31

Farsang Nagykutason

Nagykutason Dorottya napján búcsúztattuk a telet.Kora reggel már sokan keményen dolgoztak, hogy a két disznóból készült vacsora időben elkészülhessen. A farsangi mulatság kezdetére ( 18 óra) kicsinek bizonyult a Faluház.

Civil Tudósítónktól

Az idei farsang kezdetén, gondoltunk egy merészet és felkértük azokat a csoportokat, akik egész évben a különböző ünnepségeken szerepelnek, hogy most csoportosan beöltözve, vidám oldalukat mutassák meg nekünk.

Szerencsére többen is jó ötletnek tartották a kezdeményezést és úgy gondolták a farsangi időszak lehetőséget ad a hagyományokra épülő, közösségformálásra.

A szakértő zsűri: Kereki Judit, a DFMVK József Attila Tagkönyvtár Olvasószolgálatának vezetője, Stefán Gábor a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház koreográfusa, rendezője,( táncpedagógus), Ferenczné Baumgartner Éva Nagykutas polgármestere, Halász Gábor Kiskutas polgármestere "nehéz helyzetben" volt..

Hosszas tanakodás után azért minden csoportnál megtalálták, hogy ki volt a "Legklasszikusabb",a "Legmesésebb",a "Legszínesebb" a "Legszellemesebb"

a "Legötletesebb", a "Leglátványosabb", a "Leghagyományosabb".

Stefán Gáber a szűri elnöke dicsérő szavai és jótanácsai után minden gyermek résztvevő jutalomba részesült, de a gyönyörűséges meglepi tortából a felnőttek is kaptak.Kiderült az is, hogy Nagykutason kik sütötték a "Legfinomabb", a "Legszalagosabb" és a "Legkreatívabb" fánkot.

A néphagyomány azt mondja, "azért kell sütni fánkot, hogy a vihar ne vigye le a háztetőt", akkor ebben az évben a mi kis falunkban ilyen kár nem érhet senkit a kisütött fánkok mennyiségét látva.Remélhetőleg elég hangosak voltunk a télbúcsúztatásnál (Kiszebáb égetés), majd meglátjuk.

A finom disznótoros vacsorával és az egész nap folyamán bennünket kizárólag a jószándék vezérelt, hogy a nagy evésekkel ivásokkal a természetet is hasonló bőségre késztessük.

Diószegi Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!