Olvasó

2015.09.25. 14:28

Festetics emléknap Keszthelyen

KESZTHELY - A Balaton Fesztivál Alapítvány szeptember 18-án délután rendezte meg Festetics emléknap elnevezésű kulturális programot a kastély tükörtermében. A Nemzeti Kulturális Alaptól nyert pályázati támogatásból szervezett rendezvényt Festetics György születésének a 260. évfordulójára, a Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódóan tartottuk meg.

Civil Tudósítónktól

Dr. Kurucz György, a Károli Gáspár Református Egyetem tanára a Festetics örökségről, Festetics György és koráról tartott prezentációval egybekötött előadást, majd dr. Tompos Lilla művészettörténész viselettörténeti előadása nyújtott betekintést a korabeli elit öltözködésébe, míg dr. Csoma Zsigmond professzor a Festetics birtokok borászatáról, és a korszak borkultúrájáról adott elő.


Festetics György szobra Keszthely főterén, Farkas Ferenc szobrászművész alkotása Fotó: Archív

A szervezők az adott korszakra vonatkozó, különböző témájú előadásokkal a szélesebb közönség érdeklődét kívánták kielégíteni. Az előadások között Festetics György lányainak kottái alapján Molnár Marcell zongorajátékát hallgathatta meg a közönség. A jól sikerült programot tapasztalatai alapján az alapítvány jövőre is szeretne hasonló rendezvényt szervezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!