Olvasó

2016.05.04. 09:05

Gyerekek együtt a Föld megmentéséért

Búcsúszentlászló - A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Széchenyi István Tagiskolájában Búcsúszentlászlón április 22-én, a Föld napján került megrendezésre a „Föld megmentésére” szervezett iskolai program.

Az Összefogás a Búcsúszentlászlói Iskoláért Egyesület lelkes tagjai állítottak össze számunkra feladatokat, tesztkérdéseket Fóki: Ági drogos fiúLipicsné Dr. Tóth Hajnalka és Dr. Iván Zsuzsanna vezetésével. A program reggel papírgyűjtéssel kezdődött, majd oktatófilmek vetítésével ismertették meg velünk Földünk globális problémáit, és hogy mi mit tehetünk a környezetünkért. Nyomon követhettük az eldobott nejlonzacskó útját a nagy Csendes-óceáni szemétszigetig. Megismerhettük a növény és állatvilág „legjeit”. A verseny a vetített kisfilmek alapján összeállított totó kitöltésével kezdődött, majd az iskolai focipályán sorversennyel folytatódott. Színek szerint csoportokba osztottak bennünket. A csapatok menetlevelet kaptak, térképet, amin feltüntették az állomások helyszíneit, ahol ügyességi- és gondolkodtató-, a Föld megmentésével kapcsolatos érdekes feladatok vártak ránk, mint például a növények felismerése, plakát tervezése a természetvédelemmel kapcsolatosan, kupakgyűjtés az állomások között.

Miután minden csapat végzett, a szülők által készített paprikás krumpli és sütemény várta az éhes diákokat. Az ebédet követően került sor az eredményhirdetésre. Minden csapat kiemelkedő eredményt ért el. Az első helyen a Fehér csapat végzett, a másodikon pedig a Zöld csapat, míg a harmadik a Fekete csapat lett. Különdíjat kapott a „Rózsaszín Párducok” néven futó, tanárokból álló csapat.
Nagyon jól éreztük magunkat az iskolánkban elsőként megrendezett kalandtúrán. Sok jó, pozitív visszajelzés érkezett rendezvényünkről. Köszönettel tartozunk a lelkes, szorgalmas szülőknek a szervezésért és a lebonyolításért. Felhívták a figyelmünket, hogy közös erővel képesek vagyunk mi is tenni a világért. Reméljük, hogy jövőre is rendeznek ilyen tanulságos és szórakoztató programot.

Peterdi Regina és Nagy Kitti Luca 8. osztály Mindszenty-iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!