Olvasó

2016.10.06. 16:11

Ide még lehet festeni?

Idén nyáron a teskándi óvoda falai új arculattal gazdagodtak.

Olvasó

Mindezt Tóth Zoltánnak köszönhetjük, aki a Hevesi Sándor Színház díszletgyártó műhelyének és a festőműtermének a vezetője, és három kisgyermek apukája, akinek intézményünkbe jártak és járnak gyermekei (ők is nagyon tehetségesek). A szabadsága idején szívesen tett eleget felkérésünknek: Jelenítse meg a magyar népmesék világát a falakon.

„Így nőtt ki a csoportszobánkban az égig érő paszuly, és forog a sárkány kacsalábon forgó vára, miközben menekül a fiatal pár a táltos paripával a tűzokádó sárkány elől.” A sajátos egyedi ábrázolásmód annyira megtetszett nekünk, hogy leemeltünk egy képet a falról, és csak annyit kérdeztünk: „Ide még lehetne festeni?” – és lehetett.A folyosón ábrázolásra került még a bödei lakóhely fazsindelyes temploma, a fakereszt, a zalai dimbes-dombos környezet, ami körülvesz bennünket az élővilágával együtt. Művésziek, gyönyörűek az állatok is, amelyeket rajzolsz – állapítottuk meg.Közel állnak hozzám, különösen a lovakat és a kutyákat szeretem, amelyekből otthon is tartok jó párat.

A kutyák említése kapcsán mesélj nekünk légy szíves az egyesületedről – kértük Zolit.- A magyar Agártenyésztő és Hagyományőrző Egyesület alapító tagja vagyok. Minden évben október első hétvégéjén országos agaras találkozót szervezünk agárfuttatással, mustrával, küllembírálattal. Külföldről és az ország minden területéről érkeznek vendégek. 2011-től kerül megrendezésre ez a program.

Ezen a hétvégén, október 8-án, hívjuk és várjuk az állatbarátokat, agarászokat erre a rendezvényre – tájékoztatott bennünket, miközben elkészült az üres falra is egy páva. Reméljük, hogy találunk még olyan üres falfelületet az oviban ahova Zoli kacskaringós betűformái,érdekes színvilága,aprólékos képkidolgozása kerül a gyerekek, szülők és mindenki örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!