Olvasó

2015.07.07. 14:18

Igazolás szükséges a kisebb kukához

Keszthely - Igazolást kell beszerezniük az egyedül élőknek, hogy a legkisebb, 60 literes hulladékszállító edény díját fizethessék. Olvasónk szerint egyszerűbben is meg lehetne oldani ezt. A hulladékszállító cég a jogszabályokat követve kéri ezt.

Keszey Ágnes

Keszthelyi olvasónk, Major József kereste meg szerkesztőségünket, miután édesanyja kapott egy értesítést a közös képviselőjüktől, a Hulladékszállító Egyszemélyes Nonprofit Kft. által bevezetett új szabályokról, hogy igazolást kell beszereznie arról, hogy egyedül él.

- Édesanyám 90 éves, egyedül él már közel tíz éve. Már nem tud kimenni a lakásból. Eddig mindenki elfogadta. hogy egyedül él. Ha nem szerzi be az igazolást, akkor magasabb díjat kell fizetnie. Úgy gondolom, a HUSZ kft-nek kellene kikérni ezeket az adatokat, vagy el kellene fogadni a társasházi közös képviselők igazolását - mondta Major József.

Major József szerint nem az egyedül élőknek kellene intézkedni. Fotó: Keszey Ágnes

A keszthelyi HUSZ kft. - mint önkormányzati fentartású cég - a képviselő-testület döntése alapján vezette be az új szabályokat. Július elsejétől megszűnik a 35 literes hulladékgyűjtő edény díjtétele, helyette a legkisebb választható méret a 60 literes lesz - ezt csak az egyedül élők igényelhetik. (használni továbbra is lehet, de a 60 literes kuka díját kell fizetni). A 2-3 fős háztartásoknak minimum a 80 literes edény díját kell fizetni.

- Egy kormányrendelet előírásai alapján született meg a helyi rendelet. Akik nem egyedül élnek, azoknak automatikusan 80 literesre - módosul a szerződésük, vagy megmarad az eddig is használt nagyobb méret: nincsen teendőjük. A 60 literes kukára jogosultaknak egy igazolást kell kérni az önkormányzattól vagy az Okmányirodától, hogy egyedül élnek. Az új méret negyedévente 1500 forintos díjnövekedést jelent. Cégünknek az adatvédelmi jogszabályok miatt nem adhat információt az egy lakcímen élők számáról a hivatal, ezért kell a lakóknak intézni. A közös képviselő nem tud hivatalos adatot adni - mondta Balogh Gábor ügyvezető.

Címkék#Keszthely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!