Olvasó

2009.09.15. 15:14

Indián táborban - Rendhagyó iskolakezdés (fotókkal)

A Landorhegyi és Pais Dezső Általános Iskola 3.b osztályának rendhagyó iskolakezdéséről szeretnék beszámolni.

zaol.hu

Iskolánk német két tanítási nyelvű osztálya Bezeréden töltötte a tanév első hetét kis indiánként. A tábor az erdei iskolához hasonlóan szeveződött: Schuhné Kern Zsuzsanna, Tuboly Marianna tanítónők és Vörös Ágnes némettanár vezetésével.

Reggeli torna után a gyerekek az órarendi tanórák szerint haladtak, de a természetben, kötetlenül, játékosan sajátították el a tananyagot. A maguk által választott neveken szólították egymást, technika óra keretében gyönyörű indián fonatokat, fejpántokat készítettek.  "Törzseket" alkottak, dramatizálva mutatták be egy-egy nap izgalmas eseményeit - főként német nyelven.

A tábor legfőbb értékét a figyelemfejlesztésben, bizalom- és csoportépítésben elért eredményekben látjuk. A jókedvről, vidám hangulatról sem feledkezhetünk meg azonban! Élményeinket, tapasztalatainkat szívesen megosztjuk másokkal. Így is kezdhetjük a tanévet!








Beküldte: 
Rákóczi Marianna sajtófelelős
Zalaegrszeg, Landorhegyi és Pais Dezső Általános Iskola


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!