Olvasó

2016.11.30. 16:45

Karácsonyvárás adventi koszorúval, feldíszített karácsonyfával

Baktüttös, Letenye- Karácsonyváró heteket élünk át. Olvasóink képes beszámolót küldtek a településeiket díszítő adventi koszorúról, karácsonyfáról.

Olvasó

Baktüttös életében először készítettek a falu aktív lakói adventi koszorút, adta hírül Fitos Veronika Baktüttös Község Önkormányzatának képviselője. Továbbá karácsonyfát is állítottak, díszítettek.


A helyiekből álló kis csapat, akik részt vettek a munkában Fotó: Fitos Veronika

Advent első vasárnapján gyűlt össze a vegyes korosztályú csapat, akik kellemes, vidám hangulatban szépítették a helyi kultúrház udvarát. A gyönyörű fenyőfát Varga Ferenc helyi lakos adományozta. Baktüttös kulturális élete az elmúlt időszakban igazán felélénkült. A decemberi időszakban Mikulás, illetve karácsonyi ünnepség is lesz. Ezenkívül az alkotók csapata minden adventi vasárnapon összegyűlik, hogy meggyújtsák a gyertyákat.


A letenyei köztéri adventi koszorúról küldött fotót olvasónk Fotó: Ráczné Lánczok Zsuzsanna

Az alkalmakra szeretettel várják az érdeklődőket. Baktüttösön advent első vasárnapja előtti szombaton kézműves foglalkozás is zajlott a gyerekeknek. Mézeskalácsot, adventi koszorút készíthettek az érdeklődők Toplak Erikával, Béresné Ibolyával és Nagyné Julcsival. A programhoz a Deák Ferenc Megyei Könyvtár is hozzájárult.

Ráczné Lánczok Zsuzsanna a letenyei köztéri adventi koszorúról küldött fotót.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!