Olvasó

2015.12.21. 14:02

Karácsonyváró délután a Landorhegyi Iskola 4. b osztályában

Osztályunkban már hagyománnyá vált, hogy a szeretet ünnepe előtt karácsonyváró délutánt rendezünk, ahol tanítóinkkal, szüleinkkel, testvéreinkkel együtt közösen készülünk az ünnepre.

Olvasó

Délután birtokba vesszük az iskola technikatermét, sütjük a finom, illatos mézeskalácsokat. Az osztályban készülnek a szebbnél szebb karácsonyi díszek. Az idén ajándékdobozt, tobozmanót, papírfenyőt és gyertyatartót készítettünk.

Horváth Gergő, Salamon Donát, Vajda Brendon, Iván Zsuzsánna és Balázs Kármen segítségével készülnek a szebbnél szebb karácsonyi díszek

Ezen a napon az a jó, hogy anyukáink is ugyanúgy készülnek ötleteikkel, mint a tanító nénik, és velünk együtt szaggatják a sütiket, készítik a díszeket. Meg is háláljuk ezt!

Osztályunk német két tanítási nyelvű osztály, így a kinder puncs elkészítése nem jelent nehézséget. Az idén is nagy sikere volt, az ünnepi készülődés közben szívesen fogyasztották vendégeink.

Nagy Hanna, Trencséni Zsófia, Sziládi Abigél, Farkas Kristóf és Ambrus Levente együtt szaggatják a sütiket

A délután zárásaként előadtuk ünnepi műsorunkat. Magyar, német és angol nyelven is énekeltünk. Közben meggyújtottuk „szeret-gyertyánkat", aminek lángja első osztálytól kezdve ég, jelzi mindannyiunk egymás iránti szeretetét, figyelmességét, összetartozását.

Ez a legszebb napunk karácsony előtt az osztályunkban: eljönnek a szüleink, együtt vagyunk, sokat nevetünk, énekelünk, beszélgetünk. Nem is tudnánk elképzelni másként a karácsonyvárást!

A cikket írták: Trencséni Zsófia, Török Viktória, Kottinger Gréta, Ambrus Levente, Barkaszi Anna, Balázs Kármen, beküldte: Lévai Ferencné  tanítónő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!