Olvasó

2016.07.06. 06:54

Kerti virágok

Szeretném a Zalai Hírlap virágszerető olvasóit megörvendeztetni unokám, Gölles Martin által készített fotókkal, udvarunk gyönyörű virágaival, melyek most pompáznak a legszebben.

Kezdjük a leanderekkel, melyek egész nyáron piros, bordó, fehér virágaival mediterrán hangulatot árasztanak. Késő ősszel, a tél beállta előtt kerülnek le a pincébe pihenőre. Kora tavasszal hozzuk fel, majd öntözzük, két hetente tápoldatot kapnak. Két-három évente ültetjük át friss földbe, egyre nagyobb edényekbe, gyökereit kissé megritkítjuk - hálásak lesznek ezért. A fiatalítást is tavasszal végezzük, az idősebb ágakat kimetsszük, ezáltal a töveknél hajtások nőnek, amit majd tovább szaporíthatunk. Vízbe téve hamar meggyökeresedik, és lesz egy új leanderünk.

Másik kedvencünk a klematisz, amellyel semmi gond nincs. Tavasszal visszavágjuk, megritkítjuk, így szebbek lesznek a virágai. Terelgetni kell, hogy merre kapaszkodjanak indáival, nálunk a mellette levő orgona fán érzik jól magukat. Két három hónapig is virágoznak.

A petúniát csodás színeiért, hosszú virágzásáért szeretjük. Mivel egynyári virág, kicsit dolgozni kell vele. Könnyen lehet magot szedni róla, amit tavasszal elvetek egy edénybe, kipikérozzuk, majd a palántákat a helyükre ültetjük ládákba, járdaszegélyre, cserepekbe.

A rózsáról annyit, hogy szerintünk a "virágok királynője", s több fajtánk van belőle.

Császár Jánosné, Nagykanizsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!