Olvasó

2017.07.08. 10:37

Kézműves tábor a Göcseji Falumúzeumban

Zalaegerszeg - 2017. nyarán is megrendezésre került több turnusban a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeumban a kézműves tábor, melybe a 7-12 éves, népművészet és kézművesség iránt érdeklődő gyermekeket vártak.

Olvasó

A programok között szerepelt többek között: ismerkedés a Göcseji Falumúzeummal, tárlatvezetés, játékos vetélkedők, korongozás, agyagozás, nemezelés (báránybőrből), bőr és csuhé tárgyak készítése, gyertyamártás, szövés, és az Olaj és Gázipari múzeum kiállításinak megtekintése.

Fotó: Olvasó

A fotókon a zalaegerszegi Pongrácz Annabella 7 éves Dózsa Tagiskola 1.a osztályos tanulója (kislányom), Gyalog Petra és Gyalog Fanni láthatóak Bödéről-3. osztályos tanulók, valamint tanulók a kézműves táborból.

A gyertyamártás művészetét Horváth Csaba úr mutatta be, Kati néni, Anita és Éva néni:a Falumúzeum munkatársai felejthetetlen kézműves tanításban részesítették a diákokat.

A 2017. július 3-7. közötti turnus után augusztusban is érkeznek táborozók. Igaz, a létszám a táborba jelentkezésre idén már betelt, de jövőre is várnak jelentkezőket a kézművesség iránti foglalkozásokra.

Királyné Balázs Tímea

Zalaegerszeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!