Olvasó

2016.05.11. 18:50

Környezetismereti túraverseny a Föld napja alkalmából

A zalaegerszegi önkormányzat támogatásával szervezett túrát a Kölcsey Ferenc Gimnázium Természettudományos Laboratóriuma április 23-án, a Bak-Csatár-Botfa- Karácsony-hegy-Bozsok-hegy-Bozsok útvonalon, 17 kilométert megtéve. Tőlük kaptuk a beszámolót.

Civil Tudósítónktól

A résztvevők 7 órától gyülekeztek a zalaegerszegi vasútállomáson, személyvonattal utaztak Bakig, a túraverseny indító állomásáig. Itt a verseny indítása előtt megemlékeztünk a névadóról és a Föld napjáról.

A túraversenyen nyolcvan diák és négy tanár versenyzett, a csoportkép a kiinduló ponton, a baki vasútállomás előtt készült

Rajtlista alapján 8 órától indítottuk a csapatokat, kiosztottuk a túracsokikat. Az indító állomáson kapott rajtlapon levő térkép és menetutasítás alapján kellett felkeresni, növekvő számozást követve az állomásokat. A szintén itt kapott feladatlapot a túraverseny útvonalán haladva töltötték ki a csapatok és a cél állomáson adták le. A 17 km-es távot az indítástól a célig, az állomásokon való tartózkodás idejét nem számítva maximum 4 óra 45 perc alatt kellett teljesíteni.

A verseny során megkoszorúztuk a botfai közösségi ház falán, Sziva Ferenc emléktábláját.

A célállomás Bozsok Zalaegerszeg felőli kezdeténél volt. a program 15 órakor fejeződött be.

Az eredményhirdetésre április 27-én a gimnázium aulájában került sor. A programon a 19 tanulói csapat - 80 diák -, és egy tanár csapat- 4 pedagógus - versenyzett, a lebonyolításban 15 fő vett részt. A túraversenyt Pozsik Lajos tanár úr, érdemes természetjáró szervezte és vezette.

Címkék#olvasói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!