Olvasó

2017.01.31. 12:23

Kóstoltak, falatoztak

Rezi - Szent Vince napja alkalmából, január 21-én a helyi szőlősgazdák immár hagyományosnak mondható Vince-napi pincejárást rendeztek a rezi szőlőhegyen.

Civil Tudósítónktól

Az első állomás Bellér Ferenc helyi gazda, a Szőlész-borász Egyesület elnökének birtokán volt, ahol a beköszöntő rigmusok után dr. Brazsil József, a Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök-nagymestere köszöntötte a résztvevőket, majd Kiss László esperes a jó termés érdekében megáldotta a levágott szőlővesszőket.

Szalontai István atya elmesélte Szent Vince történetét, majd a népes társaság a pincébe vonult, és megkóstolta a gazda 2016-os évjáratú borait. A kóstolóhoz téli csemegékből - házi kolbász, hurka - összerakott bőségtálból falatozhattak a vincézők.

A pincejárásnak hat állomása volt ezen a napon. Bellér Ferenc után Szalai Zoltán, Nagy Géza, Takács Ferenc, Simon László és Andor Endre mutatta be borait és látta vendégül a csapatot, mely a végén a Laky Demeter Turistaházban összegezte a nap eseményeit. A pincejárás valamennyi állomásán, a gazdák borkínálata mellett a gasztronómia is nagy hangsúlyt kapott. A jó hangulatú rendezvényen részt vett a Lukácsházi Borbarát Hölgyek Egyesülete, amellyel a rezi Szőlész-borász Egyesület évek óta nagyon jó kapcsolatot ápol. A borkóstoló mellett kötetlen baráti beszélgetésre is sor került, aktuális szőlészeti-borászati témakörben. Az időjárás is kedvezett a programnak, hiszen tiszta, napsütéses időben volt részünk egész nap.

Tafota Istvánné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!