Olvasó

2016.03.23. 09:38

Nagy vagy, Győr! - Beszámoló egy televíziós vetélkedőről

A Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképző Iskolájának csapata idén is részt vett a Nagy vagy, Győr! országos televíziós vetélkedőn.

Olvasó

Iskolánk csapata 2016 februárjának utolsó hetében értesült arról, hogy bekerült a versenybe. Kilenc napunk maradt a felkészülésre. Ez idő alatt kellett előteremtenünk az utazáshoz, szálláshoz szükséges anyagi fedezetet is, melyben a Thúry DSE és egyéni szponzoraink is segítettek bennünket: Magdics László, Horváth István, Salamon Tibor, Parti Tibor, Salamon Attila, Koma László, Molnárné Gulyás Enikő.

A csapat tagjainak kiválasztása gyorsan és gördülékenyen ment, természetesen idén is elsődleges szempont volt a megbízhatóság, a kifogástalan fizikai állapot, az elhivatottság és a csapatszellem. Ennek tükrében kialakítottuk nyolctagú csapatunkat.

Felkészülésünk nagyon jól sikerült, köszönhetően a diákok áldozatkész hozzáállásának és Gerlinger Sándor testnevelő kollégámnak. Egy zalakarosi hotel biztosította számunkra a vizes feladatok gyakorlásához a helyszínt. A szárazföldi feladatokra való felkészülés iskolánkban zajlott, továbbá a csapat tagjai egy alkalommal Pécsett küzdöttek meg a falmászás kihívásaival. Az edzések napi két alkalommal zajlottak 3-4 órában. Az utolsó három napban egész napos terhelést kaptak a versenyzők, így testi épségüket sokszor nem kímélve, sérülésekkel, zúzódásokkal, kötésekkel keltünk útra 2016. március 13-án.

A verseny nagyon jó hangulatban zajlott. 2016.március 14-én reggel 8 órától este 11 óráig folyamatos forgatással, versenyszituációkkal szembesültünk, földön-vízen-levegőben. A következő feladatokban mérettettünk meg: mécsesmentő, olimpiai csónakváltó, kombinált tornagyakorlat, falmászás, test test elleni küzdelem buborékfocival, olimpiatörténeti és EYOF kvíz, talicskázás, fekvőtámasz hengerrel, egyensúlyozás fapallón, labdás söprögető, kerékpáros gyorsasági verseny stb.

A versenyen - a tavalyi 18-cal ellentétben - idén 24 iskola vett részt az ország egész területéről, így a csapatokat 4 csoportba osztották. Nehezítette a továbbjutást, hogy minden körből csak az első 3 helyezett kerülhetett a következő fordulóba. A középdöntőből iskolánk csapata az első helyen jutott tovább a 4. csoportból. Itt Vincze Ottó volt a csapatkapitányunk, akinek lelkes hozzáállása újabb lendületet adott. Az elődöntőben is az előkelő 2. helyet szereztük meg, ezzel kvalifikáltuk magunkat a legjobb 6 csapat közé, ahová szintén Vincze Ottóval az élen meneteltünk.

Sérülés miatt a döntőben csapatkapitányt kellett cserélnünk, így Molnár Andrea versenytáncos érkezett hozzánk Vincze Ottó helyére. Folyamatosan javuló teljesítménnyel, olykor ember feletti küzdeni akarással értük el a versenyszámok legjobb eredményeit. A tornagyakorlat nevű játékban egyetlen csapat sem tudott legyőzni bennünket, beleértve a tavalyi versenyt is. A falmászásban minden idők legjobb időeredményével végeztünk az első helyen.

Ennek a hozzáállásnak és a csapatszellemünknek köszönhetően értük el idén a „Nagy vagy, Győr!" versenyen a 2. helyezést. Nyereményünk 3 nap egy győri négycsillagos hotelben.

A csapattagok: Magdics Martin (2/14a), Balogh Balázs (12c), Parragi Olivér (12c), Molnár Gábor (2/10b), György Viktória (2/10c), Hári Fanni (2/10c), Horváth Bianka (2/14b), Kálovics Alexandra (12c).

Felkészítők: Gerlinger Sándor, Barbalics László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!