Olvasó

2016.03.21. 14:19

Negyven éves lett a kistermelő egyesület

Bak - A település hajdani kertbarát köre ebben idén fennállásának már a 40. évfordulóját ünnepli, tudósította lapunkat a faluház vezetője Baloghné Bacsa Ibolya.

Civil Tudósítónktól

A Faluházban működő baki Kistermelők Baráti Egyesülete 1976-ban alakult, akkor még Kertbarát kör néven. Az elmúlt negyven év során, a település legaktívabb civil szervezeteként, fontos szerepet tölt be a hagyományok ápolásában, a helyi értékek felgyűjtésében és megőrzésében. Évente több rendezvényt szerveznek tagjaiknak és az egész falu lakosságának.

Március 14-én tartották ez évi borbírálatukat, melyet borász vetélkedővel kötöttek össze (elméleti tudásukat is összemérték a gyakorlati eredmények mellett). A borbírálaton 80 bor került a dr. Pálfi Dénes kertészmérnök, Bak község díszpolgára által vezetett zsűri elé, akik 32 arany, 34 ezüst, 11 bronz és 3 oklevél minősítést osztottak ki a gazdáknak. Ez évben Horváth József cserszegi-ezerfürtű cuvée bora érdemelte ki az ” Évjárat bora” címet.

Munkában a borbíráló zsűri Fotó: baki faluház

Az egyesület tagjai a napokban a falu központjában lévő parkban megmetszették a fákat, bokrokat.

Baloghné Bacsa Ibolya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!