Önkénteskedés – kompromisszum nélkül!

2016. október 09., 18:18 szerző: Civil Tudósítónktól (Szabó Zsolt Szilveszter)
komment
Országszerte 2016. október 6-9. között került megrendezésre immáron tizedik alkalommal a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű önkéntes akció.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Alsópáhok Község Önkormányzata, összefogásban a helyi Művelődési Házzal és a Dr. Szántó Imre Általános Iskolával idén már ötödik ízben vett részt a mozgalomban, és önkéntes munkára várta a fiatalokat október 8-án, szombaton. Jelentkeztek is közel húszan, több korosztályból is: általános iskolás nebulók, néhány középiskolás; és természetesen - a munka koordinálása okán is - felnőtt résztvevők is szépítették a települést. Idén is a kezdeményezés mellé állt Paulics Piroska hitoktató, aki már a kezdetektől felkarolta és népszerűsítette diákjai körében az akciót, valamint az alsópáhoki Gazdasági Ellátó Szervezet vezetője, Kozma Zoltán, aki kollégáival segítette a program sikerét.

A lelkes csapat előbb a falu több helyszínén tisztította meg a plakátoktól és a rárakódott szennyeződésektől a buszmegállók ablakait, és a település főbb útvonalain – több kilométernyi útszakaszon - szemetet szedtek az árkokból. Ezzel párhuzamosan egy másik önkéntes kommandó az általános iskola előtti és mögötti zöld területen árvácskákat ültetett a telepített virágtartókba.

A közösen ebéd után a társaság egyik fele a temetőben tett rendbe néhány elhanyagolt síremléket, míg a másik csoport a lehullott lombot és a szemetet gyűjtötte össze a falu Sportcentrumában, a játszótér területén. A résztvevők egész nap vidám hangulatban serénykedtek, azzal az örömmel, hogy önzetlenül tehetnek falujuk szépüléséért. A napot az élmények kibeszélése és közös tortaevés zárta.

Az akciót a nagy sikerre való tekintettel jövőre is megrendezik.

Civil Tudósítónktól (Szabó Zsolt Szilveszter)

2016. október 09., 18:18 szerző: Civil Tudósítónktól (Szabó Zsolt Szilveszter)

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...